0000193121-article3

Rolls-Royce спечели рекордна сделка

18 април 2015

Rolls-Royce спечели сделка за 9,2 млрд. долара за осигуряването на двигатели за 50 самолета А380 на дубайските авиолинии Emirates, съобщава Reuters. Това ще даде тласък на британската компания, която тази година изказа опасения за печалбата си. Според Rolls-Royce поръчката е най-голямата в историята на фирмата, а веднага след новината акциите на британската компания се качиха с 2%.

Дубайският превозвач поръчва за първи път двигатели на Rolls-Royce за самолетите си суперджъмбо, като до момента е разчитал за това на Engine Alliance, съвместно дружество на General Electric и Pratt & Whitney. Сделката бе обявена на съвместна пресконференция в Лондон в присъствието на изпълнителния директор на Rolls-Royce Джон Риштън и президента на емирските авиолинии Тим Кларк. Компаниите заявиха, че въпросните самолети ще бъдат вкарани в експлоатация през 2016 г.

Договорът с британската компания, подписан в петък, се отнася за класическия модел А380 и включва дългосрочен пакет “Totalcare”, което означава, че Rolls-Royce ще осигуряват на авиокомпанията сервизно обслужване и поддръжка по двигателите.

Rolls-Royce са вторият по големина производител наавиодвигатели след американската група General ElectricsЛошите финансови прогнози на компанията обаче бяха повлияни от други сфери на бизнеса й – производството на енергийни системи за петролните, газовите, морските и индустриални сектори. Още през февруари Rolls-Royce предупреди, че печалбата през тази година може да падне с 13%. 

 

Ако сте харесали сайта ни, станете наш приятел във Facebook, за да получавате винаги нова и актуална информация.

Сподели статията в:

Още по темата

Остави своя коментар през Facebook

Публикувайте коментар

Харесвай тази страница :)