1048693

Rolls-Royce Phantom 1925

02 юли 2014

През 1906 година е представен на света първия модел – „Ролс-Ройс“ –  „Сребърен дух“ и оттогава до днес марката е олицетворение на недостижимост и стил. Около 65 процента от всички произведени автомобили на представителната марка са все още на пътя и до днес.  А знаете ли, че култувото украшение върху предния капак се нарича „Духът на екстаза“ и е изработено по поръчка през 1911 година от известния скулптор Чарлс Сайкс. Оттогава краси всеки Ролс Ройс. Днес, „Духът на екстаза“ е прикрепен с механизъм, който при удар прибира украшението в решетката автоматично или с дистанционно.

 Rolls-Royce-Phantom-I-Jonckheere-Coupe_6
Легендарният Ролс Ройс Фантом е най-популярния модел на лидерския автомобилен бранд. Но той има своя първообраз от 1925 година – първите години на марката и на автомобилостроенето изобщо. Тогава за първи път е произведен Ролс Ройс с това име – Фантом.

1935_RollsRoyce_PhantomIJonckheereCoupe2

Вижте само какъв красавец – единствен оцелял от и без това редкия си вид… Това автомобилно творение е колкото кола от миналото, толкова и кола от бъдещето – дизайн и линия, които смайват с форми и аеродинамика.

1036125

Единственият запазен и в брилянтно състояние екземпляр от лимитирания и футуристичен Ролс Ройс Фантом от 1925 година. Снимат го. Говорят за него. Помнят го. Възхищават му се…. In Life се присъединява!

Ако сте харесали сайта ни, станете наш приятел във Facebook, за да получавате винаги нова и актуална информация.

Сподели статията в:

Още по темата

Остави своя коментар през Facebook

Публикувайте коментар

Харесвай тази страница :)