Shell представи българските отбори участници на Shell Eco-marathon 2015

Shell представи българските отбори участници на Shell Eco-marathon 2015

18 май 2015

На официална церемония Shell България представи четирите български отбора и автомобилите, с които те ще участват в 30-ото издание на състезанието за ученици и студенти Shell Eco-marathon Европа между 21 и 24 май т. г. в Ротердам.
Отборите на техническите университети в София и Варна, Русенския университет „Ангел Кънчев“ и Професионалната гимназия по селско, горско стопанство и туризъм „Н. Й. Вапцаров“ – гр. Чепеларе, представиха своите енергийно ефективни автомобили, преди да отпътуват за Холандия.
Shell представи българските отбори участници на Shell Eco-marathon 2015
„В 30-годишната история на Shell Eco-marathon Европа български екипи ще участват за осма поредна година в състезанието. Това е невероятно постижение и аз се гордея с постоянството, амбициите и успехите на нашите ученици и студенти, които показват, че силните идеи за бъдещето се раждат именно благодарение на екипния дух. Сигурна съм, че представянето им в Ротердам ще бъде достойно, каквото е било винаги досега“, сподели Камелия Славейкова, изпълнителен директор на Shell България.
 IMG_8995
IMG_8999
Учениците и студентите участници в Shell Eco-marathon 2015 представиха автомобилите си, разказаха за технологичните промени и иновациите, извършени с цел подобряване на представянето им на състезанието в Ротердам, и направиха демонстрации с тях пред гостите на събитието.

Източник: Shell

Ако сте харесали сайта ни, станете наш приятел във Facebook, за да получавате винаги нова и актуална информация.

Сподели статията в:

Още по темата

Остави своя коментар през Facebook

Публикувайте коментар

Харесвай тази страница :)