02-drift-shylight

Shylights – полилеите, които танцуват (видео)

29 март 2015

Не веднъж сме чували, че едно от най-важните неща за дадена стая е светлината в нея. Тя тотално може да промени възприятията ни за дадено пространство и дори да повлияе на настроението ни. Креативните дизайнери от Studio Drift в Амстердам са решили да ни въздействат още по-силно комбинирайки светлината с високите технологии и красотата на заобикалящата ни природа.

273362792_1280x720

Те са създали Shylights – уникални „танцуващи“ полилеи, които освен да ни даряват светлина, имитират уникалните плавни и красиви движения на разцъфващо цвете или танцуващи във водата медузи.

Освен красиви обаче, тези осветителни тела са й изключително високотехнологични. Всяко листче в тях реагира на светлина и тъмнина. Ако в стаята стане прекалено затъмнено, полилеят ви се „отваря“, като спускането му може да достигне до 9 метра. А това е изключително подходящо за зали с високи тавани. Освен това, движението на няколко осветителни тела от този вид може да бъде синхронизирано, което прави гледката още по-уникална.

Към момента, уникалните лампи са част от постоянна експозиция в музея Rijksmuseum в Амстердам. И макар да не можем да ви кажем, дали ще видим лампите на масовия пазар, ви предлагаме да се насладите на кратко видео от мейкинга им и разбира се уникалните им снимки в нашата галерия.

текст: Елена Михайлова
снимки: studiodrift.com

Ако сте харесали сайта ни, станете наш приятел във Facebook, за да получавате винаги нова и актуална информация.

Сподели статията в:

Още по темата

Остави своя коментар през Facebook

Публикувайте коментар

Харесвай тази страница :)