5e_q6kflf

Sony избра най-добрите български фотографии

29 март 2017

Световната фотографска асоциация обяви имената на носителите на награди в тазгодишното десето издание на конкурса Sony World Photography Awards. Общите победители ще бъдат обявени на 20 април, но преди това станаха известни отличените фотографии в отворените категории и в националните награди, предава Mobile Bulgaria.

По-интересна за нас е втората част, която ни осигурява имената на трите най-добри кадри от България.

 “Стара река” - Иван Миладинов

“Стара река” – Иван Миладинов

На първото място е класирана снимката “Стара река” на Иван Миладинов, която е заснета в началото на октомври миналата година в едноименния резерват в Централен Балкан. Второто място в националната награда е за Емил Рашковски със снимката “Пожелай си”, а на трета позиция е Калин Костов (Kalynsky) със снимката “Двойно”.

“Пожелай си” - Емил Рашковски

“Пожелай си” – Емил Рашковски

По-рано този месец станаха известни и имената на отличените в ZEISS Photography Award, която също се организира от Световната фотографска асоциация в партньорство с германската компания ZEISS. В този конкурс място в топ 10 успя да намери и българският фотограф Анна Филипова.

“Двойно” - Калин Костов (Kalynsky)

“Двойно” – Калин Костов (Kalynsky)

Наградените творби ще бъдат включени във финалната селекция снимки на изложбата Sony World Photography Awards & Martin Parr – 2017, която ще бъде показана в Лондон между 21 април и 7 май.

И за финал малко статистика – тази година във всички категории на Sony World Photography Awards са участвали 227 596 снимки от цял свят – 110 270 в категорията за професионалисти, 105 692 в отворената и в 11 634 в младежката.

Ако сте харесали сайта ни, станете наш приятел във Facebook, за да получавате винаги нова и актуална информация.

Сподели статията в:

Още по темата

Остави своя коментар през Facebook

Публикувайте коментар

Харесвай тази страница :)