SSG показа колекция от „фантазни“ цветни диаманти

08 февруари 2017

Специалистите наричат цветните брилянти “фантазни”, защото само най-смелото въображение може да си представи цялото многообразие от багри, които придобива кралят на скъпоценните камъни.

TON_3822

Фантазни са, защото фантазията ни е бедна да предположи с колко могат да се покачат цените им, тъй като в природата се срещат изключително рядко. Но когато паднете на едно коляно с пръстен с такъв камък в ръка, очите на дамата ще заискрят също като него. И няма как да не каже „Да”.

TON_3795

Именно такива “фантазни” камъни бяха представени вчера в уютната обстановка на ресторант Este в София от кралицата на диамантите в България – г-жа Мирела Ненчова, собственик на SSG и добър приятел на In Life.

TON_3792

С нея поговорихме за чистотата и искрящо ледената им светлина, за тенденциите при цветовете и формите и за любовта на жените към точно такива цветни фантазии.

TON_3794

Подобни екземпляри са ужасно скъпи и в природата се срещат крайно рядко. Но фантазните брилянти са не просто красиви, а имат и индивидуалност, запомнят се веднъж и завинаги.  Неслучайно в миналото са ги притежавали само кралски особи.

TON_3824

В наши дни истинските ценители на прекрасното включват задължително цветните диаманти в изисканите си колекции.  Всеки камък е  неповторим с тоновете и светлосенките на своя цвят, със степента на наситеност и яркост. От хиляди елмази само един има дълбок, естествен колорит и това го прави особено ценен.

TON_3827

Извън романтиката,  в  днешните несигурни дни, цветните брилянти се оказват по-сигурна инвестиция от „нормалните” камъни, от кюлчетата злато в сейфа и американските съкровищни бонове. Защото цената единствено на „пъстрите” елмази расте плавно и безотказно.

TON_3818

Най-ценни са онези камъни, чиито цветове са по-наситени и интензивни. Те искрят като белите, но в невероятна палитра. А  произходът им, също като на „класическите”,  е пределно прозаичен.  При сините, обаче чистият въглерод е примесен с алуминий,  азотът придава жълт оттенък, образуваният при радиация диамант става зелен, а с манган в кристалната решетка се получава  розов.

TON_3839

Разбира се, съществуват и брилянти с изкуствено модифицирани нюанси, но цените им рядко достигат 40 на сто от тези на естествените. Нормално! Защото всеки натурален цветен камък е съвършено, уникално произведение на природата.

TON_3840

Но стига приказки, време е да ви заслепим с блясъка на десетки цветни диаманти, някои от които от по 8 карата….

репортер: Пепа Попова
Фотограф: Антон Хариев

оператор: Венелин Бакалов
постпродукция: Симеон Симеонов

Ако сте харесали сайта ни, станете наш приятел във Facebook, за да получавате винаги нова и актуална информация.

Сподели статията в:

Още по темата

Остави своя коментар през Facebook

Публикувайте коментар

Харесвай тази страница :)