Strauss Orchestra Vienna

Strauss Orchestra Vienna с грандиозен коледен концерт в София

09 декември 2017

Световноизвестният Strauss Orchestra Vienna ни потопи в класиката с грандиозен спектакъл в София навръх Студентския празник – 8 декември, в зала 1 на НДК.

Познатият и обичан в цял свят оркестър, начело с прочутия диригент Питър Гуд, пристигна в България за втори път след 2012 година, по покана на АРТ БГ, като част от дългогодишната и обичана традиция на продуцентската агенция за организиране на коледни виенски концерти в София.

Strauss Orchestra Vienna

Прочут в цял свят, включително с турнетата си в цяла Европа, Америка и Азия, той е знак на автентичната виенска музика, като притежава уникален репертоар от класиката на династията Щраус и майсторите на виенската оперета.

Със състав от изключително опитни музиканти, Straus Orchestra Vienna поддържа постоянно високо ниво и водеща позиция в бранша, като диригентът Питър Гут е международно признат специалист по творчеството на Йохан Щраус и сред най-уважаваните диригенти на класическата музикална сцена не само във Виена, но и по света.

Strauss Orchestra Vienna

Запазен негов знак е умението често да дирижира оркестъра с цигулка в ръка. За концерта в София, към оригиналния австрийски оркестър се присъедини и блестящата и позната в цяла Европа солистка, колоритният сопран Елизабет Ярман, която безспорно даде своя принос за невероятната вечер, зарадвала ценителите на класиката в препълнената зала 1 в НДК.

Strauss Orchestra Vienna
Виж още снимки!

Ако сте харесали сайта ни, станете наш приятел във Facebook, за да получавате винаги нова и актуална информация.

Сподели статията в:

Още по темата

Остави своя коментар през Facebook

Публикувайте коментар

Харесвай тази страница :)