8-Thai-Camp-880x660

Tайландска салата с морски дарове

12 февруари 2020

Днес ви предлагаме една екзотична салата с азиатски привкус. Много е вкусна – опитайте да я приготвите!

Необходими продукти:
2 миди Сен Жак;
2 калмара;
6 скариди;
4 различни вида листни зеленчуци – айсберг, рукола, амулет и джентелина/могат да бъдат заменени с други/;
1 купа сварени китайски нудълс;
кориандър;
жълта и червена чушка /нарязани на финни тънки ленти/;
2-3 чери домати, срязани на половинка;
краставица, нарязана на тънки ивици;
киноа, магданоз

За дресинг:
рибен сос;
лимонов сок;
тънко нарязана лимонена трева, задължително стъблата;
чили сос

Акомпанимент: класически Thai сос.

Начин на приготвяне:
Морските дарове се задушават в солена вода за не повече от 3 минути. След това калмарите се панират, а мидите Сен Жак  се поставят и леко запичат за 2 минути на плоча със зехтин и лимон.
Нарязаните на тънки ивици листни салати и останалите зеленчуци се объркват с морските дарове. Овкусяват се със всички съставки на дресинга и се разбъркват добре. В центъра на ястието се поставят нудълс и отгоре се аранжира останалата вече миксирана част от салатата. Няколко лъжици киноа придават допълнителен екзотичен привкус на салатата.

 

 

Ако сте харесали сайта ни, станете наш приятел във Facebook, за да получавате винаги нова и актуална информация.

Сподели статията в:

Още по темата

Остави своя коментар през Facebook

Публикувайте коментар

Харесвай тази страница :)