Gone+With+the+Wind_Quad+poster

Tоп 10 любовни филми за всички времена (част I)

10 февруари 2015

Разни хора, разни идеали! И докато за едни, Свети Валентин е време, което да прекарат заедно в ресторанта и да се разходят на Моста на влюбените, то за други, най-пълноценното изживяване е у дома. У дома, където могат да изпият по чаша вино и да изгледат сгушени един в друг някои от най-красивите любовни филми на всички времена. А кои са те?! Ще разберете от класацията ни, посветена на най-романтичния празник в годината.

„Отнесени от вихъра“ – нима не е вълнуващо продукция, създадена още през далечната 1939 г. да продължава да е еталон в жанр на големия екран и до днес? Явната химия между Кларк Гейбъл и Вивиан Лий неслучайно се счита от мнозина за началото на романтичната ера в киното и логично, любовта на Рет Бътлър и Скарлет О’Хара е призната за най-хубавия американски филм въобще.

„Казабланка“ – макар и навяващ повече тъга от предходното заглавие, „Казабланка“ е история, която винаги ще разчувства сърцето ти. Защото няма по-трудно нещо от това да обичаш до лудост, а да нямаш възможността да я споделиш с любимия. Именно този конфликт е залегнал в основата на един от най-красивите любовни филми, в който за двама разделени от войната влюбени, обичта е единствено желание и спомени („Винаги ще имаме Париж“).

„Когато един мъж обича една жена“ – когато любовта ти е по-силна от всичко, ти си готов да принесеш и собствените си чувства в жертва, за да дариш с щастие. Вероятно така можем да опишем едно от най-драматичните и съкровени заглавия в жанра, което няма как да не те трогне до сълзи. Историята на един мъж (Анди Гарсия), готов да премине през ада, за да докаже, че на този свят нищо не е по-ценно от това да спасиш жената, която обичаш (Мег Райън), дори и ако знаеш, че ще загубиш обичта му. За емоционалното въздействие помага и невероятният саундтрак на вероятно най-романтичния глас в света – Майкъл Болтън.

„Тетрадката“ – в последните години, почти всяка нова книга на гуруто на любовните романи Никълъс Спаркс получава екранизация в Холивуд. Все още обаче нито една не може да достигне до нивото на първата такава – „Тетрадката“, която разказва за неугасващата страст и обич между двама души (Рейчъл МакАдамс като Али и Райън Гослинг като Ноа), която се ражда от детството и трае до последния възможен дъх. Филм, който трудно ще забравите!

„Хубава жена“ – една от най-добрите и популярни романтични комедии, приказка, напомняща, че когато става дума за любов, няма невъзможни неща. Дори и това бизнесмен милионер (Ричард Гиър като Едуард) да се влюби в бедна жена, която продава тялото си и да я превърне в своята принцеса. Съвременната история за Пепеляшка е сред най-красивите любовни филми не само през 90-те, но и въобще за 20 век.

текст: Митко Попов
снимка: Impawards.com

Ако сте харесали сайта ни, станете наш приятел във Facebook, за да получавате винаги нова и актуална информация.

Сподели статията в:

Още по темата

Остави своя коментар през Facebook

Публикувайте коментар

Харесвай тази страница :)