Tesla - Тесла - Илон Мъск

Tesla е на загуба от близо милиард долара за 2018 година

31 януари 2019

Aмериканския автопроизводител Tesla изненадващо се оказва на загуба за изминалата 2018 година. Отчетът на набиращата все по-голяма популярност компания сочи, че е „на червено” с 976 млн.долара или по 5,72 долара на акция. Фактите обаче са и донякъде позитивни, ако се отчете, че са 2 пъти по-ниски от предходната 2017 г.

Приходите на фирмата за електромобили за 2018-та са 21,5 млрд. долара, като е отчетен ръст на годишна база от 82%. За 2019-та Tesla планира леко да свие продажбите на Model S и Model X, а седмичното производство на Model 3 да достигне 7 хил. коли.

Tesla Model Y

Междувременно бе съобщено, че до края на годината финансовият директор на Tesla Дипак Ахуджа ще напусне поста си. Мястото му ще бъде заето от вицепрезидента на фирмата Закари Кирхорн. Новината съобщи по време на телефонна конференция шефът на компанията Илон Мъск. Според CNBC, от всички топмениджъри в Tesla Ахуджа е работил най-дълго – около 11 години.

Tesla Motors е основана през 2003 г. Освен електромобили по собствена технология компанията произвежда и батерии и електродвигатели за други автомобилостроители като Toyota и Daimler.

Ако сте харесали сайта ни, станете наш приятел във Facebook, за да получавате винаги нова и актуална информация.

Сподели статията в:

Още по темата

Остави своя коментар през Facebook

Публикувайте коментар

Харесвай тази страница :)