Камион Cybertruck на Tesla

Tesla пуска товарен камион с визия като от блокбъстър

18 октомври 2019

Илон Мъск винаги се е славел като новатор, но понякога дори и неговите идеи могат да ни дойдат прекалено футуристични. Точно такъв е примерът с новия товарен автомобил на Tesla, който самият той предпочита да нарича Cybetruck.

Макар конкретното определение да е „товарен камион“, то неговото всъщност е доста по-точно, ако се загледаме в дизайна – „бронетранспортьор от бъдещето“. Точните думи на Мъск са – „адски футуристично изглеждащ киберпънк дизайн, вдъхновен от Blade Runner“.

Камион Cybertruck на Tesla

И е абсолютно прав, защото превозното средство изглежда далеч повече като част от някой мултимилионен sci-fi блокбъстър, отколкото като нещо, което сме виждали някога по улиците около нас. Вероятно това е и причината още преди време той да обяви, че Cybertruck „ще е повече за ценители, а не за всеки“.

От Tesla обаче нехаят, тъй като воденият от Франц фон Холцхаузен дизайнерски екип на Tesla рядко бърка. Вместо това те се вълнуват далеч по-практични въпроси като това дали футуристичният дизайн на машината ще повлияе на вече обявената цена от под 50 000 долара.

Ако сте харесали сайта ни, станете наш приятел във Facebook, за да получавате винаги нова и актуална информация.

Сподели статията в:

Още по темата

Остави своя коментар през Facebook

Публикувайте коментар

Харесвай тази страница :)