8-Thai-Camp

Thai салата с морски дарове от шеф Пол Оуенс

22 март 2015

След като днес се разходихме из Карибите и по-специално Барбадос, гостувахме на най-добрия ресторант за цялата островна група The CLIFF Ресторант  и ви срещнахме с неговия шеф - Пол Оуенс, то сега напълно закономерно ви представяме една рецепта от маестрото на карибските всусове. 

Необходими продукти:

2 миди Сен Жак;
2 калмара;
6 скариди;
4 различни вида листни зеленчуци – айсберг, рукола, амулет и джентелина/могат да бъдат заменени с други/;
1 купа сварени китайски нудълс/може всякакъв тип нудълс/;
кориандър;
жълта и червена чушка /нарязани на финни тънки ленти/;
2-3 чери домати, срязани на половинка;
краставица, нарязана на тънки ивици;
киноа, магданоз

За дресинг:
рибен сос;
лимонов сок;
тънко нарязана лимонена трева, задължително стъблата;
чили сос

Акомпанимент: класически Thai сос.

Начин на приготвяне:
Морските дарове се задушават в солена вода за не повече от 3 минути. След това калмарите се панират, а мидите Сен Жак  се поставят и леко запичат за 2 минути на плоча със зехтин и лимон.
Нарязаните на тънки ивици листни салати и останалите зеленчуци се объркват с морските дарове. Овкусяват се със всички съставки на дресинга и се разбъркват добре. В центъра на ястието се поставят нудълс и отгоре се аранжира останалата вече миксирана част от салатата. Няколко лъжици киноа придават допълнителен екзотичен привкус на салатата.
Шеф Оуенс издава тайната на своето ястие: „ Има много версии на салата с морски дарове, но моята тайна е в кориандъра и лимонената трева. И малкото намигане с киноа.“
И нали си спомняте – шеф Пол Оуенс е силен и в презентацията на ястията, затова постарайте се да подредите салата така, че да изглежда специално декориран.

 

Ако сте харесали сайта ни, станете наш приятел във Facebook, за да получавате винаги нова и актуална информация.

Сподели статията в:

Още по темата

Остави своя коментар през Facebook

Публикувайте коментар

Харесвай тази страница :)