The Last Five Years – документалната лента на HBO за Дейвид Боуи (видео)

07 януари 2018

През месец февруари 2017 стана ясно, че HBO са придобили правата да излъчат продуцирания от BBC документален филм за Дейвид Боуи, носещ името The Last Five Years. В очакване на премиерата, насрочена за 8 януари – датата на раждане на легендарния музикант, вече можем да видим и нов трейлър на въпросната продукция.

В краткия видео сегмент чуваме някои от мислите на Боуи, свързани с креативния процес на артиста и колко важно е да се опитваш винаги да задминаваш собствените си граници, макар и това да е свързано с излизане от комфортната ти зона.

Винаги навлизайте малко по-навътре във водата, отколкото ви се струва, че сте способни. А когато вече не чувствате, че краката ви докосват дъното, тогава вече сте на правилното място, за да направите нещо вълнуващо“, казва покойният британец в края на трейлъра.

The Last Five Years документират последните пет години от живота на Дейвид Боуи и артистичния ренесанс, който той успява да изпита в самия край на дните си.

YABJ4Gk-740x431

Ще успеем да надзърнем към продукцията на последните два албума на Боуи – The Next Day и Blackstar, както и към създаването на мюзикъла Lazarus. Документалната лента ни подсказва, че британецът никога не е губил желанието си да твори изкуство, дори когато е знаел, че най-вероятно няма да успее да се пребори за живота си.

Все още не зная, дали той започна работа по Blackstar преди да разбере, че е болен или след това“, казва режисьорът на филма Франсис Уатли. Той добавя: „Мисля, че хората отчаяно искат Blackstar да е подаръкът, който умиращият Дейвид Боуи оставя на света, вече знаейки, че е обречен. Аз обаче не смятам, че той е знаел, че в този момент умира“.

Дейвид Боуи почина от рак на черния дроб на 10 януари 2016 година. Британецът завинаги ще остане една от най-големите легенди на световната музикална сцена.

Източник: imusic.bg

Ако сте харесали сайта ни, станете наш приятел във Facebook, за да получавате винаги нова и актуална информация.

Сподели статията в:

Още по темата

Остави своя коментар през Facebook

Публикувайте коментар

Харесвай тази страница :)