The ONE! Единственото и неповторимо шоу на Берлин (видео)

04 октомври 2017

ЕДИНСТВЕНИЯТ! За тези, които си мислят, че заглавието е твърде претенциозно, мога да кажа само едно – да, единствено е това шоу! Защото само суперлативи могат да бъдат казани за този невероятен спектакъл на прочутия Фридрихщадт Палас в Берлин. За тези, които са с понапреднало ЕГН ще  припомним, че това е онзи  балет, с чиито изпълнения изобилстваха новогодишните ни програми по време на социализма.

Както тогава, така и днес това е една безупречна школа за спектакли – някак по немски е направено всичко: изляти „на струг“ балерини с абсолютно еднаква височина и дължина на краката /и ръцете дори/. Краката на всички са с дължина от 105 см. Директорка на балета е българката Александра Георгиева, бивша прима балерина на “Фридрихщадт Палас”. Брилянтна организация и  хореография от най-високо световно ниво,  точност до стотната във всеки детайл. За техническите параметри е ясно – най-голямата сцена в света, която потъва, вдига се, води текат във всички посоки, аквариуми излизат и изчезват, подиумите се движат както и на където си искат, а озвучаването и светлинните ефекти дори не е необходимо да описвам на какво ниво са. Просто немски!

Jean_Paul_Gaultier-380x380

И към всичко това прибавена задължитебната „щипка сол“ -  френския шик и предизвикателство…Така всичко си идва на мястото!  Костюмите на гранд шоуто The ONE са поверени на „лошото момче“ на френската мода Жан Пол Готие. Големият маестро казва при започване на работата си по спектакъла:

„От малък мечтая да работя по такъв спектакъл. Сбъдвам най-голямата си мечта!“

500-те костюма на изпълнителите – балет, вокалисти и акробати, са дело на краля на висшата мода Жан Пол Готие, лично присъствал на премиерата на шоуто на 6 октомври 2016 година. Той казва още С това шоу творческите ми идеи се претворяват по най-фантастичен начин благодарение на таланта на изпълнителите“. В костюмите и перуките са вградени 149 300 камъни „Сваровски“.
Да, именно като  сбъдната мечта са невероятните му тоалети, изградени от първия до последния детайл и абсолютно неповторими.

Новото шоу в берлинския “Фридрихщадт-Паласт” – The ONE Grand Show, е колкото грандиозно и сюрреалистично, толкова и актуално.

Преди зрителите да се потопят в един вълшебен свят, в залата прозвучава гласът на директора на вариететния театър Бернд Шмид:

В днешно време шоуто е знак за свобода и откритост. Ние всички сме различни, но и в цялото си многообразие сме единни. В нашето шоу участват 100 творци от 26 нации. Ако се наложи, защитавайте многообразието.”

За 2000 зрители в залата два часа шоу са като магия. Виртуозен балетен състав омайва с ритъм, пълен синхрон и красота. Декорът е като в театър от далечното минало. Облечен в шотландска пола и черно кожено яке главният герой си спомня за отколешно представление. Изпада в транс, връхлита го копнеж по един човек, олицетворяващ доброто – The One. Минало и настояще се сливат в едно послане – помни доброто, предай го на следващите поколения.

В шоуто има всичко – оркестър, който свири на живо, невероятни вокалисти, акробати и балет. Сцената ту потъва в мъгла, ту е огряна от ярко слънце, превръща се и в истинско езеро. Не е светлинна илюзия.

Светлинните ефекти са невероятни. Те са дело на Петер Морзе, работил за Майкъл Джексън, Мадона и Барбра Срейзънд.

Очаквано най-зрелищен е финалът, когато на сцената са всички 100 участници, 32 от които балерини от 12 държави, включително от България.

Един невероятен спектакъл с много музика и красота. Всичко това си има цена. Постановката и костюмите струват 11 милиона евро, хонорарът на Готие се пази в тайна. Целият реквизит може да се побере в 37 камиона, всеки от които с дължина от 14 метра.

Вече една година шоуто се играе в емблематичната зала и салоните са пълни на всеки един от спектаклите до сега. Приходите от продажби до сега възлизат на 35 евро. Най-евтините билети струват по 19,80 евро, най-скъпите – по 119 евро. Цената си струва и определено шоуто привлича милиони зрители и овации.

Ню Йорк Таймс казва : “ Това е едно от  ТОП 10 места и събития в света, които трябва да се видят“.
А Voque  приглася : „Най-доброто шоу, което показва, че  и модата е изкуство!“ 
„Умопомрачена продукции“, казва Сънди Таймс.
Най големите портали за резервации му отреждат рейтинг 96% от гостите, които го  препоръчват!

THE-ONE-Grand-Show_Galerie_16

А ние, In LIFE TV се присъединяваме към тези мнения и горещо ви препоръчваме, ако сте в Берлин да видите това чудо! Дори си заслужава специално да отидете до немската столица за THE ONE!

 

 

 

Ако сте харесали сайта ни, станете наш приятел във Facebook, за да получавате винаги нова и актуална информация.

Сподели статията в:

Още по темата

Остави своя коментар през Facebook

Публикувайте коментар

Харесвай тази страница :)