велосипеди

Uber работи по автономни велосипеди

23 януари 2019

Uber се стреми да интегрира технологиите за автономно движение в своите програми за споделени велосипеди и скутери. Компанията разкри информация за проекта на събитието DIY Robotics през уикенда, съобщава TechNews.bg.

Подробностите са оскъдни, но – според главния изпълнителен директор на 3D Robotics Крис Андерсън – тези изследвания ще се превърнат в компонент от работата на дивизията JUMP на Uber, която отговаря за споделените електрически велосипеди и скутери.

Новото подразделение, наречено Micromobility Robotics, ще изследва и разработва автономни скутери и велосипеди, които могат да се придвижват сами, за да се зареждат, или да отиват сами до местата, където пътниците имат нужда от тях, според съобщение от форума. Според анонс в The Telegraph, Uber вече е започнала да наема хора за този нов екип.

„Екипът на New Mobilities в Uber проучва начини за подобряване на безопасността, потребителското преживяване, оперативната ефективност на споделените електрически скутери и велосипеди чрез прилагането на сензорни и роботизирани технологии”, пише Uber в Google формуляр, търсещ информация от хора, които се интересуват от кариерни възможности в компанията.

Вижте още: Представиха велосипед без верига (видео)

снимка: pixabay.com

Ако сте харесали сайта ни, станете наш приятел във Facebook, за да получавате винаги нова и актуална информация.

Сподели статията в:

Още по темата

Остави своя коментар през Facebook

Публикувайте коментар

Харесвай тази страница :)