Ямбол

VII-ми Панаир за туристически забавления и анимации край Ямбол

15 юни 2018

Днес 15 юни започва VII -то поредно издание на Панаира за туристически забавления и анимации край Ямбол. Откриването бе съпътствано с парад на участниците в центъра на града и с началото на античните игри.

Събитието ще се проведе от 15 до 17 юни в Археологически резерват „Тракийски и античен град Кабиле“. В последните години панаирът се утвърди като един от най- големите форуми за исторически възстановки в България.

Ямбол

В следващите два дни руините на античния град Кабиле, ще се превърнат в естествен декор за всички възстановки и ще позволят на посетителите да се потопят в духа на отминалите епохи. Различни клубове и сдружения за исторически възстановки ще представят бита, облеклото и въоръжението на древните траки, римляни, готи и българи.

Гостите на панаира ще станат свидетели на тракийски и римски ритуали, античен съдебен процес, тракийски танци, римска и средновековна мода, пазар на роби, харпастум (римска отборна игра), епични средновековни дуели и атрактивни гладиаторски битки.

Ямбол

Посетителите на панаира ще имат възможност да стрелят с лък, да играят различни антични игри, да опитат различни средновековни храни и напитки. А на атрактивната улица на занаятите ще има за всекиго по нещо.

Събитието е чудесно семейно забавление, подходящо за малки и големи. Заповядайте!

Източник и снимки :  Община Ямбол

 

Ако сте харесали сайта ни, станете наш приятел във Facebook, за да получавате винаги нова и актуална информация.

Сподели статията в:

Още по темата

Остави своя коментар през Facebook

Публикувайте коментар

Харесвай тази страница :)