Visa: Вече ще плащаме през Facebook

Visa: Вече ще плащаме през Facebook

28 февруари 2015

Преди броени дни в Лондон, Visa Европа обяви, че разширява предлагането на услугата VisaDirect, доскоро наричана VisaP2Ppayments, в повечето страни, където се осъществяват разплащания с Visa, като създава глобална услуга за разплащания от човек на човек. С Visa Direct, банките – членове на Visa Европа, могат да предложат на своите картодържатели възможността да превеждат пари бързо, сигурно и лесно до почти 2 млрд. притежатели на Visa карти по целия свят само с помощта на мобилен телефонен номер или номер на карта Visa. Широко достъпна от това лято, разширената услуга Visa Direct ще бъде налична на 20 езика и ще поддържа множество валути, за да осигури на потребителите по-бързи и по-лесни отвсякога парични преводи към приятели и роднини, само чрез мобилния им номер.

В момента услугата Visa P2P payments в Европа, която отскоро е преименувана на Visa Direct, има повече от 200 000 потребители, които са превели средства на обща стойност 43 милиона евро от стартирането на услугата през март 2013 г. досега. Версия на същата услуга, разработена от компанията Permanenttsb,стана победител в категорията „Най-добра инициатива за мобилни разплащания“ по време на наградите „Карти и разплащания” във Великобритания и Ирландия по-рано този месец.

Като част от глобалната експанзия на плащанията от човек на човек, платформата за управление на приложно-програмния интерфейс на Visa Европа е вече на разположение на банките членове, за да интегрират услугата Visa Direct в съществуващитеси онлайн / мобилни приложения още по-лесно.

За да изпратят парични преводи чрез Visa Direct, потребителите трябва да използват мобилното приложение или друг потребителски интерфейс, предоставен им от тяхната банка, да въведат сумата, която искат да изпратят и да изберат предпочитания от тях канал – през мобилен телефон или през социална мрежа с fastacash. Клиентът трябва единствено да избере канала и адресата, на когото желае да изпрати пари, като последният ще бъде уведомен за извършеното плащане.Visa Europe ще представи демо версии на услугата Visa Direct по време на Световния мобилен конгрес в Барселона, който ще се проведе от 2-ри до 5-ти март.

Към момента има над 500 милиона карти Visa в Европа, като 1 на всеки 6 евро, изхарчено на континента, е с карта Visa. Общият потребителски разход с карти Visa надхвърля 2 трлн. евро на годишна база, а средствата, похарчени в точката на продажба достигат 1,5 трлн. евро.

Ако сте харесали сайта ни, станете наш приятел във Facebook, за да получавате винаги нова и актуална информация.

Сподели статията в:

Още по темата

Остави своя коментар през Facebook

Публикувайте коментар

Харесвай тази страница :)