VOODOO HEALERS

VOODOO HEALERS у нас

07 юни 2015

VOODOO HEALERS (punk/rock’n’roll, GR) + Go Citizen! Afterparty в  *Mixtape 5*.
First You Dream After You Die! Така, припомняме, се казва третият студиен албум на Крис Пентелас и неговите вуду лечители от Солун (с емблематичната за българската ъндърграунд сцена фигура на Джули на баса). Така се казва и настоящото им европейско турне, което започна преди повече от два месеца, стигна чак до Иберийския полуостров и завършва  именно тук – в рамките на 13-ия фестивал Alarma Punk Jazz в малката зала на *Mixtape 5*. Концертът е съвместно дело на „Аларма” и Longevilo (Go Citizen!), човека с най-голям принос за популяризирането на гараж-рокендрол културата у нас през последния четвърт век.

Самите Voodoo Healers имат дълга история с българската публика, но отдавна не са се появявали на голяма сцена и направиха това в съботната вечер/ 6 юни/. Родните фенове чуха Punk Rock Rebel Song, Get Away Car и стари класики като Sometimes. Въобще – като в добрите стари времена отпреди смартфоните. Само че и с някои нови парчета в репертоара, които на този етап познаваме само от разстояние.

„Voodoo Healers забъркват умело Punk Rock и High Energy Rock’n’Roll в зловонна гаражна отвара. Началото е през 2000, но се подвизават като истинска банда от 2003. С инспирации от The Stooges, MC5, The Ramones и The Clash те вероятно са единствената гръцка банда, която звучи по подобен начин” – Go Citizen!

 

Ако сте харесали сайта ни, станете наш приятел във Facebook, за да получавате винаги нова и актуална информация.

Сподели статията в:

Още по темата

Остави своя коментар през Facebook

Публикувайте коментар

Харесвай тази страница :)