655-402-webit

Webit превръща София в дигитална столица на света

10 юни 2018

Юбилейното десето издание на Webit.Festival Europe ще бъде по-влиятелно и мащабно от всякога, посрещайки редица политици, еврокомисари, президенти и лидери на най-големите и иновативни компании в света, стотици инвеститори и хиляди предприемачи.

Фестивалът ще се проведе на 25-27 юни в София, обявена от Webit и световните медии за „Дигитална столица“ и ще бъде водещото събитие на българското председателство на Съвета на Европейския съюз и на Европейската седмица на цифровите технологии и иновациите.

Първият хуманоиден робот кани световните лидери да посетят София

Първият хуманоиден робот кани световните лидери да посетят София

Организаторите Пламен и Аниела Русеви  разказаха  какво още предстои на фестивала.:

„Стартирахме проекта преди 10 години и сме особено щастливи от факта, че световни медии наричат София дигитална столица и това е страхотно постижение за всички, които стоят зад този фестивал“, разказа Аниела Русева.

„Над 420 ще бъдат само лекторите. Такова нещо се случва само на още 1-2 места в Европа. Регистрираните участници до момента са над 5300 и очакваме да станат над 6000. Хуманоидният робот София е само част от иновациите, които посетителите ще могат да видят. Наред с това идват и глобални лидери от над 110 държави. Черешката на тортата тази година ще бъде присъствието на над 1000 политици“ - пък сподели Пламен Русев.

34880766_10156352816624757_2230720788506345472_n

В рамките на Webit.Festival ще се проведат над 10 паралелни конференции и изложения. Топ лектори от цял свят ще създадат над 60 часа конферентна програма с теми: Европа през 2030-2050, Интелигентни градове, Модерна инфраструктура, Блокчейн, кибер сигурност, Дигитално здравеопазване; Забавления и медии в 21-ви век. Ще бъдат обсъдени актуални въпроси като фалшивите новини, бъдещето на телевизията, рекламата и медиите, Общество / Култура в дигиталната ера: Регламентът GDPR, Защита на личните данни в мрежата, Цифрови умения и образование, Иновации и интегриране на съвременните технологии в здравеопазването, Жените в бизнеса и политиката – която тема ще бъде част от Пленарните Сесии, председателствани от еврокомисаря за дигитална икономика и общество, Мария Габриел.

Webit.Festival Europe се провежда под патронажа на министър-председателя на България Бойко Борисов и кмета на София Йорданка Фандъкова.
Най-добрите европейски стартиращи компании ще се представят в рамките на “Игрите за предприемачи” на Webit. Над 300 инвеститори ще присъстват на “Инвеститорския форум” на фестивала и ще бъдат жури на състезанието за стартъпи. Една от младите компании ще си тръгне от Webit с чек за 200 000 евро.

Ако сте харесали сайта ни, станете наш приятел във Facebook, за да получавате винаги нова и актуална информация.

Сподели статията в:

Още по темата

Остави своя коментар през Facebook

Публикувайте коментар

Харесвай тази страница :)