Facebook

WhatsApp се свързва активно с Facebook

14 декември 2017

WhatsApp заявиха, че нямат намерение да пускат реклами в своето приложение, но това не спира Facebook, която вече притежава платформата, да намери други начини за осигуряване на приходи, съобщат от Techcrunch.com. WhatsApp е изключително популярната услуга за съобщения, която има около 1 милиард потребители всекидневно.

Вижте още: 2 лайка издават всичко за вас във Facebook

Facebook стартира нова услуга от вчера, която ще позволи на бизнеса да създаде връзка между двете платформи: рекламодателите вече могат да включват бутон върху рекламите си и хората ще могат да се обадят или напишат съобщение чрез WhatsApp с едно натискане на бутон.

„Много хора вече използват WhatsApp за общуване с малкия бизнес. Това е бърз и удобен начин да поддържате връзка”, каза Панчам Гаджар, продуктов мениджър на Facebook. „Чрез добавянето на бутон към WhatsApp на рекламите във Facebook, бизнесът вече може да направи по-лесно за хората да научат повече за продуктите, да насрочват срещи или да се възползват от предлаганите услуги.“

Функцията е вече активна за потребители в Северна и Южна Америка, Африка, Австралия и повечето страни от Азия. Услугата се очаква да бъде въведена на по-късен етап в Европа, вероятно заради проблеми около защитата на личните данни.

Превод и редакция: Силвия Аризанова

Снимка: techcrunch.com

Ако сте харесали сайта ни, станете наш приятел във Facebook, за да получавате винаги нова и актуална информация.

Сподели статията в:

Още по темата

Остави своя коментар през Facebook

Публикувайте коментар

Харесвай тази страница :)