original-1600x1040

Wizz Air с нова политика за багажа

11 октомври 2018

От 1 ноември нискотарифната авиокомпания Wizz Air има нова политика за багажа на пътниците, за който вече ще се заплаща, като минималната тарифа тръгва от 5 евро. Безплатно ще се качва само багаж с размери 40 x 30 x 20 сантиметра (колкото малка раничка, дамска чанта или чанта за лаптоп, които да се поставят под предната седалка). Отпада досегашната опция да се качва и малък куфар на колелца (55 x 40 x 23 см, който поема не повече от 10 кг багаж).

Ако пътникът реши да вземе като ръчен багаж и такъв куфар, ще трябва да използва услугата WIZZ Priority, за която се заплаща различно според пътуването – с цени от 5 евро нагоре. За желаещите да чекират багажа преди пътуването, се въвежда услуга, започваща от 7 евро за 10-килограмовите куфари. В нея има още две категории куфари – до 20 кг и до 32 кг.

wizz32-800x445

Тези, които са си закупили билети за полети след 1 ноември при досегашните условия, получават възможност за безплатно чекиране на 10-килограмов куфар.

Тези, които вече са платили за чекиран багаж, получават безплатно услугата WIZZ Priority, включваща също предимството първи да преминат на гейта за полета и първи да се настанят в самолета.

Проучване на Wizz Air е показало, че хората пътуват за все по-кратък престой и близо една трета от клиентите на авиокомпанията се връщат след 3 дни или по-рано. Поради това пътуват и с по-малко багаж – от чекиране на багажа за товарния отсек се е възползвал всеки трети, а допълнителен малък куфар на борда са качвали един от всеки седем пътници.

 

Ако сте харесали сайта ни, станете наш приятел във Facebook, за да получавате винаги нова и актуална информация.

Сподели статията в:

Още по темата

Остави своя коментар през Facebook

Публикувайте коментар

Харесвай тази страница :)