XIIа тръгна на училище, пардон – на кино

16 септември 2017

Когато един филм пожъне успех,  холивудската практика обикновено е да му се създаде продължение. Това не винаги е успешно начинание, но след интереса към свежия XIa, някак естесвено дойде поривът авторите му да пожелаят да „пораснат“ с една година и сега по кината вече да имаме възможността да гледаме…ами…. XIIa.  Тук обаче очакванията продължението да надмине успеха на първия филм, са големи. След като се запознахме с част от екипа на проекта от на първия снимчачен ден през октомври, няма и година по-късно, лентата вече е на голям екран.

21764380_10155778417939250_317235757_o

Лицата, чиито имена се открояват в “XII A”са Радина Кърджилова, Дарин Ангелов, Мария Кавърджикова, Елена Бойчева и новите таланти в българското кино – Анелия Мангърова, Велислава Костадинова, Калоян Минев и Деян Георгиев. В сюжета на новата тийн продукция се проследяват ежедневните борби и проблеми на съзряващите гимназисти и обкръжението им. И по-точно : След едногодишно прекъсване, Лина отново е назначена на работа в същото училище. Нов клас,  нови проблеми. Куцарова също е тук, но пък Петров го няма, за да ѝ бъде опора. У дома, положението също не е розово. Лина е разделена с мъжа си, а властната ѝ майка непрекъснато я тормози за нещо. На всичко отгоре синът ѝ,  Христо, е малтретиран от съученици. На моменти напрежението достига крайни предели и Лина е на път да рухне. За щастие, тя намира нова опора, в лицето на физкултурника, и бивш боксьор, Александър Александров. Училищният директор, г-жа Стефанова също е на нейна страна.

21764408_10155778417984250_323742761_o

режисьорът на XIIa – Магдалена Ралчева

Сценарият, както на XI a, e на Николай Колев, а режисьор е Магдалена Ралчева. Продуценти на лентата са Дейвид Варод и 12 А ООД (Гергана Ташкова,Мирела Ненчова,Татяна Педерсен, Нели Беширова), Копродуцент: Александър Здравков.

репортери: Калина Станева и Ася Георгиева
оператор: Иван Цвятков
постпродукция: Симеон Симеонов

Ако сте харесали сайта ни, станете наш приятел във Facebook, за да получавате винаги нова и актуална информация.

Сподели статията в:

Още по темата

Остави своя коментар през Facebook

Публикувайте коментар

Харесвай тази страница :)