Bodyprint-presentation.001

Yahoo ще превърнат смартфоните ни в биометрични скенери

27 април 2015

Смартфоните със сензори за пръстови отпечатъци набират все по-голяма популярност, като броя на моделите, които поддържат тази функционалност продължава да се увеличава с интензивни темпове. Благодарение на тях разполагаме с много по-сигурен начин да се логваме и работим със своите мобилни устройства. Инженери на Yahoo, обаче смятат, че те не са достатъчно ефективни и заради това разработват интересна нова технология, предаде TechCrunch.

Нейното име е Bodyprint, като идеята зад нея е вместо отпечатъците потребителите да могат да активират своите смартфони с ухото си. Специален сензор, който е вграден в тъчскрийна ще може да анализира уникалната му форма, за да осигури достъп до устройството. Yahoo също така са на мнение, че Bodyprint може да се използва също за идентифициране на други човешки органи, като например дланите на ръцете ни.

Другото предимство на тази технология е, че дори и в концептуална фаза тя е в състояние да идентифицира правилно даден потребител в 99.52% от случаите. Компанията ще продължи да експериментира с Bodyprint като се опита да увеличи броя на човешките органи, която тя прецизно може да разпознае. По всичко личи, че не е далече времето, в което смартфоните ни ще се превърнат в универсални биометрични скенери, съобщава digital.bg.

снимка: christianholz.net

Ако сте харесали сайта ни, станете наш приятел във Facebook, за да получавате винаги нова и актуална информация.

Сподели статията в:

Още по темата

Остави своя коментар през Facebook

Публикувайте коментар

Харесвай тази страница :)