YouTube1

YouTube: Сваляме 35 милиона канала!

22 януари 2019

 35 милиона канала ще бъдат потенциално изложени на риск от сваляне,  предупредиха от ръководството на платформата за видеосподеляне YouTube във връзка с готвените промени в авторскоправната рамка на Европейския съюз. 

Чл. 13 от обсъжданата директива предвижда платформите да въведат „проверка на входа“ на съдържанието, генерирано и от крайните потребители с цел да бъде избегнато публикуването на клипове и т.н, нарушаващи нечии авторски права.

youtube2

„Google използвд своята финансова мощ и платформата си YouTube, за да организира една от най-големите лобистки кампании, на които Европейският съюз е ставал свидетел през последните години, с оскъдно уважение към истината“, се казва в официалната позиция на „Европа за творците“ – инициатива, обединяваща граждани, създатели и културни организации, цитирана от „Монитор“.

По думите на представителите й, мегакорпорацията манипулира общественото мнение с цел обезпечаване на частния си търговски интерес. „И още – правят се опити за манипулиране на децата и младите потребители, като им се подават неверни твърдения относно приетите промени.

Истината е, че член 13 ще улесни споделянето на съдържание по справедлив начин. От друга страна ще се спре своеволното премахване на съдържание, както и други нелоялни търговски практики, до които платформи като YouTube редовно прибягват.“, гласи още изявлението на „Европа“ за творците“.

Ако сте харесали сайта ни, станете наш приятел във Facebook, за да получавате винаги нова и актуална информация.

Сподели статията в:

Още по темата

Остави своя коментар през Facebook

Публикувайте коментар

Харесвай тази страница :)