YouTube с ново лого, дизайн и функционалности

03 септември 2017

YouTube официално представи новото си лого. Това е първа промяна на водния знак на портала за видеообмен, който беше въведен през 2005 година. ОТ компанията, която е собственост на Google, премахват червеното от думата Tube, а вместо него, извеждат Play бутона в аления цвят и го поставят пред името. Така иконката ще се вижда по-лесно и от дисплей на телефон, независимо от големината на екрана на устройството.

youtube_design_select_1

„Промяната е еволюционна, а не революционна“, коментира завеждащият отдела по дизайн Кристофър Бетиг. Другата промяна е в Material Design изглед-а, който е наложен в приложенията. YouTube за десктоп има „свеж, опростен и интиутивен дизайн, който позволява на съдържанието да изпъква“. Новост е и Dark Theme, който затъмнява екрана, докато гледате, за да пресъздаде т.н. филмово усещане.

youtube3

Мобилната версия също е получила своите ъпдейти – в долната част са навигационните бутони и разделите Library и Account. Има и нова поддръжка за управление чрез жестове, както и опция за ускоряване или забавяне на видеото.

youtube_selects_2

Ако сте харесали сайта ни, станете наш приятел във Facebook, за да получавате винаги нова и актуална информация.

Сподели статията в:

Още по темата

Остави своя коментар през Facebook

Публикувайте коментар

Харесвай тази страница :)